صنعت مرکب و چاپ

مرکب ها یک ترکیب شیمیایی است که به صورت مایع، جامد و یا پودر می باشند و بسته به فرایند چاپ خواص سیالی متفاوتی را دارند. این خواص به نوع مواد تشکیل دهنده بستگی دارند.

به طور معمول مرکب از 4 ماده اصلی پیگمنت، رزین، حلال و مواد افزودنی تشکیل می شوند. که شرکت ماران تجارت تامین کننده همه مواد اولیه در فرمولاسیون تولید مرکب ها می باشد و مفتخر است با ارائه با کیفیت ترین مواد موجود در بازار با تولیدکنندگان عزیز همکاری داشته باشد.

در میان تمامی صنایع، صنایع صنعت مرکب و چاپ دارای اهمیت ویژه‌ای بوده و استفاده از مواد اولیه برای تولید مرکب از اهمیت بسزایی برخوردار است. مرکب چاپ در واقع یک مخلوط پراکنده‌ است که از رنگ‌دانه و یک سری از حلال و محلول تشکیل می‌ شود. که درنهایت به‌ صورت مایع در می‌ آید. برای تولید مرکب چاپ از پیگمنت، رزین و مواد افزودنی نیز استفاده می‌شود تا درنهایت بتوان چاپ انواع محصولات مختلف را به بهترین شکل ممکن انجام داد.

بدون شک مرکب چاپ یکی از تجهیزات بسیار ضروری در صنعت چاپ است و می‌توان از آن در روش‌ های مختلفی استفاده کرد. از جمله ر روش‌های استفاده از مرکب در چاپ می‌توان به لیتوگرافی، فلکس،گرافیک گرامر، سیلک اسکرین و… اشاره کرد. در حال‌ حاضر برای تامین مواد اولیه شرکت‌های زیادی در سراسر کشور وجود دارند که به واردات و صادرات مواد اولیه محصولات صنعتی می‌پردازند. شما می‌توانید جهت تهیه و تامین مواد اولیه و برای صنعت مرکب و چاپ به سایت ما مراجعه کرده و با کارشناسان ما تماس بگیرید.

تاریخچه تولید مرکب چاپ

شاید این موضوع را ندانید اما تاریخچه تولید مرکب چاپ به قرن‌ها قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد. اما اکثر افراد کوتنبرگ را مخترع اصلی این ماده صنعتی برای چاپ می‌ دانند. مرکب چاپ از زمان‌های بسیار قدیم در دو مدل آبی و غیر آبی وجود داشته و  استفاده می‌ شد.

مدل‌های آبی اولین‌ بار حدود 399سال پیش‌ از میلاد مسیح در چین وجود داشتند و چینی‌ها برای تولید آن از دود چراغ و به‌جای رنگدانه‌ استفاده می‌کردند. همچنین با اضافه کردن صمغ گیاهی و چسب‌های حیوانی باعث افزایش غلظت و رنگ آن می‌شدند. به‌جز چینی ها  فنیقی ها نیز با استفاده از یک ماده رنگی که از نرم‌ تنان تولید می‌ شد، به تولید مرکب می‌پرداختند. این رنگ بسیار گران‌ بهاست و اختصاصی  مورد استفاده قرار می‌ گیرد. مرکب‌های آبی در اکثر اوقات برای نگارش دست‌ نوشته ها و تهیه و چاپ نقش‌های چوبی مورد استفاده قرار می‌گرفتند.

بررسی مواد اولیه مرکب چاپ

به‌ طورکلی مرکب چاپ یک ترکیب شیمیایی است که به‌ صورت پودر، مایع و جامد تهیه شده و به بازار عرضه می‌ شود. در این محصول ترکیبات شیمیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که از جمله آن‌ها می‌توان به پیگمنت، رزین، حلال و مواد افزودنی اشاره کرد. در ادامه در مورد هر یک از این مواد شیمیایی توضیحاتی را به شما عزیزان ارائه می دهیم.

پیگمنت

برای تولید مرکب چاپ، پیگمنت به‌ صورت دانه‌های رنگی بوده که در کل روی رنگ مرکب تاثیر دارد. زمانی‌که پیگمنت با رزین، حلال و همچنین مواد افزودنی ترکیب می‌شود، محصول حاصل‌ شده که روی سطوح به حرکت در می‌ آید. اکثر این رنگدانه‌ ها دارای ترکیبات آلی بوده و در برابر حرارت و فشار  ساختار اولیه خود را از دست می دهند. به‌همین خاطر باید حتما در یک شرایط محیطی بسیار مناسب استفاده شوند.

رزین

از جمله دیگر مواد اولیه تولید مرکب می‌توان به رزین اشاره کرد. رزین نیز نوعی ماده شیمیایی است که ترکیب آن با پیگمنت سبب شده تا مرکب دارای غلظت مناسبی باشد. همچنین وجود رزین در چسبندگی مرکب چاپ نیز تاثیر بسزایی دارد

حلال

حلال برای تولید این ماده صنعتی دارای اهمیت ویژه‌ای است که شامل آب، روغن و… می‌شود. زمانی‌ که این حلال با پیگمنت و رزین ترکیب شود، باعث شده تا مرکب به مقدار لازم رقیق گردد. بنابراین در استفاده از این نوع ماده شیمیایی حتما باید دقت شود.

مواد افزودنی

استفاده از مواد افزودنی همانند ضد کف پر کننده و … دارای اهمیت بسزایی است. هر یک از این مواد دارای ویژگی‌ های منحصر به‌ فردی بوده و در چاپ مرکب روی محصولات مختلف می‌ تواند بسیار مفید واقع شود.

نحوه تولید مرکب چاپ

همان‌ طور که در بخش قبلی گفتیم، برای تولید این محصول از رنگ‌دانه، رزین و حلال و همچنین مواد افزودنی استفاده می‌شود. رنگ‌ دانه که به‌صورت جامد بوده و دارای قدرت رنگ دهی است، و از رسوب‌ دهی مرکب چاپ جلوگیری می‌کند. پیگمنت طی یک فرآیند آسیاب شده و به شکل مایع در می‌آیند.

صنایع مرکب چاپ

ویژگی‌های مرکب

در حال حاضر در صنعت چاپ این محصول به‌ وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد زیرا دارای کیفیت بالایی است. شما باید در زمان خرید مرکب مواردی همچون رنگ، میزان خالصی، کیفیت، شفافیت، درخشش، ماتی و غیره توجه کنید. تا درنهایت بتوانید یک محصول مناسب و باکیفیت را خریداری کنید.